Investering

Sådan kommer du i gang med at investere

Har du nogle penge tilovers, som du godt kunne tænke dig at investere, men ikke rigtigt ved hvordan du kommer i gang, følger der her lidt råd og vejledning.

Aktiemarkedet er for mange private mennesker meget svært at gennemskue, og derfor er der stor sandsynlighed for, at pengene bliver stående på den sædvanlige konto eller måske en opsparing. Men hvorfor ikke gå ud at få dem brugt på et par aktive pa højtalere i stedet for at investere dem i aktier eller obligationer. Det kan vise sig at være en stor gevinst.., men det kan også vise sig at være det stik modsatte.

Fordele og ulemper

Ligesom ved mange andre investeringsformer er der risici forbundet med at handle aktier, men så er der også chance for, at afkastet er større. Vil du være mere sikker i dine investeringer, skal du også regne med et lavere afkast.

 

Kom i gang.

Du kan komme i gang med at handle, enten ved at kontakte din bank og lade dem klare handlerne for dig, eller du kan selv købe og sælge dine aktier på nettet. Kontakt eventuelt din bank, de har mere information om, hvordan du kommer i gang med at investere.

Skal du have banken til at hjælpe dig, vil du blive bedt om at lave en investerings/risikoprofil. Ud fra den kan banken se, hvilken type du er, og om du er villig til at tage store chancer med dine penge eller ønsker at investere i noget mere sikkert. De kan se, om det er bedst for dig at investere i aktier eller obligationer og i så fald hvor mange af hver (der er større risici forbundet med aktier). Ud fra den kan de give dig et konkret investeringsforslag.

Fire gode råd

  • Invester kun penge, du har råd til at tabe.
  • UNdersøg forskellige investeringsformer opå nettet
  • Spred dine investeringer, gerne i flere selskaber og brancher. Så er du ikke så følsom over for store udsving.
  • Lyt til råd fra andre, men forhold dig kritisk til rådene.

 

Facts:

Check de forsekellige muligheder på nettet og se hvad de indeholder - husk dog at der ikke findes sikre veje til stort afkast

Kontakt din bank eller begynd selv på din netbank

Banken kan lave dine handler for dig

Få lavet en investeringsprofil