Kajanaland

KAINUU (KAJANALAND)

En ferie for sportsinteresserede

Den sportsinteresserede turist bliver let betaget af Kainuu (Kajanaland), fordi der her findes plads og muligheder for at dyrke mangesidige fritidsinteresser i omgivelser af en ren natur. Søer og elve egner sig overordentlig godt til vandsport og fiskeri, vandreren vil garanteret ikke kede sig midt i de stejle, skovklædte fjeldlandskaber, og der er et stort udvalg af ruter for mountainbikeren. Her findes en golfbane, svømme- og idrætshaller og om vinteren slalombakker og et omfattende net af løjper. Den som dyrker enten sommer- eller vintersport, har et væld af valgmuligheder, det kan Kainuu garantere for.

Kajaani (Kajana) - gammelt og nyt

Kajaani (Kajana), der ligger ved mundingen af Kajaaninjoki (Kajana-floden) ved den store Oulujärvi-sø, er handels- og kulturcenteret i Kainuu. Byen blev grundlagt i 1651, og den dannede et knudepunkt for den tjærehandel, som dengang blomstrede i området.

Der findes mange spændende seværdigheder i Kajaani, som f.eks. ruinerne af Kajanaborg, tjære-kanalen og Paltaniemi billedkirke. På Kajana Museum er der en særlig afdeling, der beskriver tjæreproduktionen, og en Kalevala-afdeling, som fortæller om Finlands nationalepos Kalevala. Elias Lönnrot, der samlede materialet til Kalevala-digterne, hørte hjemme i denne egn. Kajanas kunstmuseum i funkisstil rummer skiftende udstillinger, og på kulturcentret Kaukametsä arrangeres der møder, kongresser, koncerter m.v.

Vuokatti

Idræt og friluftsliv året rundt

De forskellige former for service i Vuokatti er beregnet for moderne familier. Mennesker i alle aldre finder der muligheder for at dyrke deres fritidsinteresser. Takket være de alsidige tilbud foretrækker mange topidrætsmænd netop Vuokatti, når de skal vælge en træningslejr.

Den rene natur med de klare søer og de pragtfulde fjeldlandskaber danner vidunderlige rammer for et ferieophold. Området har bl.a. badestrande, tennisbaner og en 18 hullers golfbane, bowlinghal, skydebane og ridestalde. Terrænet egner sig fortrinligt til konditionsløb, løbetræning, vandreture, vandsport og fiskeri samt om vinteren til udflugter med motorkælk og hundeslædesafarier.

Katinkultas tropiske badeland, mange saunaer, musikinstrumenter og indendørs boldbaner garanterer, at gæsterne har det godt. Der er også adgang til golfsimulatorer og bowling.

Der er med andre ord nok at lave i Vuokatti, og her findes både hoteller og førsteklasses feriehytter at bo i.