Lapland

Det finske Lapland er et enestående feriemål: Den vidstrakte arktiske natur, åbenhjertede mennesker og talrige aktiviteter garanterer alsidige oplevelser for hele familien. Lapland er børnenes eventyr- og legeland, man kan her nyde det hyggelige byliv, besøge førsteklasses turist- og feriecentre med god service og samtidig finde en uberørt ødemarksnatur hvor du skal medbringe en Garmin GPS for at finde rundt. Lapland har det hele!

Naturen i Lapland er helt speciel om sommeren. Den er berømt for sine mange særtræk: De lyse sommernætter, hvor solen skinner døgnet rundt, de klare fiskevande, den frodige natur samt efterårets utrolige farvepragt... og meget andet. Kom og oplev det selv!

ROVANIEMI

Rovaniemi, den omkringliggende landkommune og Ranua tilbyder feriegæsten både det moderne bycenters alsidige service og Laplands fortryllende natur.

Kultur og traditioner

Livet i Rovaniemi pulserer kraftigt året rundt. Rovaniemi har skabt sig et fremragende ry som turistby takket være dets høje serviceniveau i form af hoteller, restauranter, programtilbud samt mangesidige møde- og kongresfaciliteter. Den er også kendt som en kulturby med talrige museer, teatre, kunstgallerier og en række forskellige begivenheder, såsom Laplands største folkedans- og musikfestival Jutajaiset, Midnatssolens fest om midsommeren, Roots's River Blues Festival samt Rovaniemi sommermarked.

Rovaniemis, samernes samt de arktiske folkeslags historie og kultur præsenteres på den enestående bygning Arktikum, hvis arkitektonisk interessante lokaler huser det Arkitiske Center og Laplands provinsmuseum. Pökkölä hjemegnsmuseum og Laplands skovmuseum værner om de gamle traditioner.

Midnatssolen og naturoplevelser

Fra Ounasvaara-bjerget, næsten i byens centrum åbner sig en storslået udsigt over byen, som er omringet af fjelde og vand. Derfra har man alle tiders chance for at beundre midnatssolen og Laplands lyse nat. Du kan lære Laplands smukke natur at kende på egen hånd eller deltage i en arrangeret udflugt. Du kan godt regne med, at der findes nok af oplevelser og eventyr i Rovaniemi. Der er masser af aktiviteter at vælge imellem: Du kan f.eks.fiske, tage på krydstogt med et flodskib eller på udflugt til rensdyrfarme, deltage i hundeslædesafarier og klatreeventyr på eller køre ned ad den stejle bakke Ounasvaaras kælkebane, tage på ridetur eller prøve guldvaskning ved bredden af Polarcirklens Kultajoki-flod.

Jul hver eneste dag

Verdens kendteste Polarcirkel ligger 8 km nord for Rovaniemi. I nærheden af dette magiske sted kan man møde julemanden hver eneste dag året rundt. I Julemandens værkstedsby, der har det mest omfattende udvalg af lokale produkter, kan du også købe en udmærket friluftsudrustning, områdets egne delikatesser eller håndlavede beklædningsgenstande.

Ved Polarcirklen finder du også julens egen temapark, Santapark, der lige har åbnet sine døre. Her kan både børn og deres forældre opleve julens glæder året rundt.